Wij zijn de ouderpatrouille OP Baloe gelinkt aan de scoutsgroep van Xaverius-St.Rita uit Borgerhout.

OP Baloe , oftewel ‘den OP’, is een vzw bestaande uit een 20-tal ouders en sympathisanten die de werking van onze scoutsgroep wil ondersteunen. Samen met de leiding en de leden organiseren we dan ook heel wat activiteiten gedurende het jaar.

Zo zorgen we tijdens de jaarlijkse overgang voor een lekkere en gezonde maaltijd voor de deelnemers en de ouders.

In januari organiseren we een ontbijt voor alle leden, ouders en vrienden. De bedoeling is om elkaar in een ontspannen sfeer wat beter te leren kennen.

Verder is er de wereldbefaamde en spetterende kwisavond in april, bedoeld voor jong en oud !

De leidingsploeg bestaat vooral uit studerende jongeren. Daarom nemen we tijdens de examens in juni een weekend hun rol over en organiseren we zelf een familievergadering met leuke spelletjes en zoektochten.

Tijdens de laatste dag van de kampen zijn we tenslotte ook aanwezig met een drankje en een versnapering om het scoutsjaar in schoonheid af te sluiten.

Om dit allemaal te organiseren komen we geregeld samen. Dit gebeurt meestal tijdens een woensdagavond in de lokalen: samen met de groepsleiding bespreken we dan de komende activiteiten.

Heb je ook interesse om mee de handen uit de mouwen te steken en eens af en toe te helpen , geef ons gerust een seintje en stuur een mail naar opbaloe@gmail.com en dan nemen we contact op.

Iedereen welkom !!!